Titel: Föreställningar om jakt och fiske

Meddelare: Skräddare Nils Erik Ritzèn  År: 1918

Socken/stad: Ådals-liden  By/kvarter: Åsmon

Om man vid fiske och djurfångst är avundsjuk mot varandra, så får ingen något. För att ej ha olägenhet av andras avundsjuka har man brukat smyga sig till skogen eller sjön, så att ingen fått veta om det. Möter man vid sådana tillfällen en kvinna, så är det inte bra, synnerligast om hon är gammal. Jag vet om en del personer, som vid sådant möte helt enkelt vänt och gått hem.
Man skall spotta på metkroken tre gånger, sedan man satt på kroken. Att ha några droppar hägerister i maskdosan tros vara mycket bra. Dessa föreställningar var förr allmänna, men nu håller de nog på dö bort mer och mer.